top of page

17 oktober 2022

De kracht van Delft Verbindt

met gastspreker Sander Schimmelpenninck

De Kracht van

Delft Verbindt

Datum

17/10

Tijd

17:00

De Kracht van Delft Verbindt

17 oktober 2022

Kijk hiernaast De Kracht van Delft Verbindt 2020 terug
Livestream
Informatie

Hebben we als mens gelijke kansen? Of is er sprake van kansenongelijkheid? Hoe ga je daarmee om? Waar liggen de kansen en wie zijn de mensen op wie we moeten letten?

Voor De Kracht van Delft Verbindt op 17 oktober 2022 hebben we Sander Schimmelpenninck uitgenodigd bij Next Delft, een ondernemende spreker, die actuele zaken in de samenleving zichtbaar en bespreekbaar maakt. Zaken waar wij als ondernemers regelmatig mee te maken hebben.

Sander Schimmelpenninck is journalist, spreker en columnist. Hij is opgegroeid in Twente en woont nu afwisselend in Amsterdam en Zweden. Sander studeerde rechten en na zijn studie begon hij met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas. Na enige tijd verliet hij de advocatuur voor een ondernemersavontuur: hij runde samen met Jaap Reesema (ook bekend van The X-Factor) Pink Flamingo, een pizzeria in Amsterdam.

 

Verder zorgde hij voor de nodige opschudding. Zo schudde hij Amsterdam wakker voor de gevaren van Airbnb en schreef hij artikelen: o.a. over het gesjoemel van de Postcodeloterij, verhalen over zwarte Bitcoins, falende startups en in 2018 won hij het programma ‘De Slimste Mens’. Hij was hoofdredacteur van de Quote en sinds 2019 is hij columnist voor de Volkskrant.

Dit jaar presenteerde hij voor de VPRO het spraakmakende "Sander en De Kloof", waarin hij onderzoek doet naar de vermogens- en kansenongelijkheid in ons land. Voor Omroep WNL maakte Sander verschillende programma’s met en over ondernemers. Zo nam hij een kijkje in de keuken bij familiebedrijven in De Opvolgers en presenteerde hij samen met presentatrice Welmoed Sijtsma de veelzijdige talkshow Op1. En misschien kent u hem van de populaire ‘Zelfspodcast’, de best beluisterde podcast van 2020.

Benieuwd naar zijn kijk op kansen(on)gelijkheid? Meld je dan hieronder aan voor de Kracht van Delft Verbindt.

Foto's

Aamelden
Verkiezing

Contact ons

Heeft u vragen over De Kracht van Delft Verbindt? Neem dan gerust contact met ons op. 

Delft Verbindt

info@delftverbindt.nl

Bericht ontvangen!

bottom of page